hoe beleef jij de eerste slok texels bock?

Heerlijk herrefstig -of-
als ’n welferdient ferzetje.

BEKIJK DE ACTIE

doe mee
en win!

Deel jouw #texelsbockbeleving met tekst en een foto op Facebook of Instagram en maak kans op één van de ruim 250 typische Texelse prijzen. Alle prijzen brengen het herfstgevoel van Texel net een beetje dichterbij. Zo smaakt elke Texels Bock nog Texelser. Proost!

zo smaakt elke texels bock nog texelser

Van een smaakvol Texels Proefpakket tot een actief Belevenispakket. Deze prijzen brengen het herfstgevoel van Texel lekker dichterbij. Deel jouw #texelsbockbeleving op Facebook of Instagram en win.

Samen met de meest bijzondere locaties en bedrijven op Texel hebben we de prijzenpakketten samengesteld.

Elke week kiezen we prijswinnaars met de meest bijzondere inzendingen die één van de pakketten of mutsen ontvangen. Aan het einde van de actie wordt uit alle inzendingen de ultieme inzending beloond met een Gouden Belevenispakket.

1x gouden
belevenispakket


Alles uit het Texelse belevenispakket, aangevuld met Skydive en extra hotelovernachting.


200x
texelse mutsen


Elke week kiezen we 25 winnaars van de unieke Texels Muts, om warm te blijven tijdens de gure herfstdagen.

doe mee en win!

#texelsbockbelevinghet typische texels-gevoel

Texel is een bezonder eilónd en dat foel je. Je bent er vrij en ontspannen. Je voelt je verbonden met de mensen, de elementen én de natuur. Je kunt de rust opzoeken of juist buiten actief zijn. In de adembenemende natuur vergeet je het alledaagse. Met de wiend in je haren en de zilte zéélucht op je lippen kom je helemaal tot jezelf.

En om het Texels-gevoel voor iedereen nog dichterbij te brengen zijn er nu ruim 250 typische Texelse prijzen te winnen.texelse partners

kaasboerderij wezenspyk

Al meer dan 35 jaar wordt op Kaasboerderij Wezenspyk heerlijke Texelse kaas gemaakt. Kaasboer Anton Witte is begonnen met het maken van de klassieke Texelse Boerenkaas. Later is het assortiment uitgebreid met de beroemde Texelse Schapenkaas en de heerlijke Geitenkaas. De kazen vallen geregeld in de prijzen. In maart 2018 heeft onze Texelse Bierkaas de Cumlaude Awards gewonnen.

Als winnaar van het Belevenispakket mag je de Boerderijtoer en Kaasproeverij ervaren; leuke weetjes over Texel, het Texelse schaap en uiteraard het kaasmaken komen in deze rondleiding aan bod. De toer wordt afgesloten met een lekkere kaasproeverij met uitzicht op de kaasopslag met ongeveer 25.000 kg kaas!

paracentrum texel

Al bijna 50 jaar hét adres voor parachutespringen in Nederland! Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandemsprong wilt maken of al vele sprongen hebt, Paracentrum Texel heeft alles om je sprong tot een succes te maken. De mooiste locatie van Nederland en de gezelligste en professioneelste instructeurs die leven van en voor het springen.

De makkelijkste manier om een parachutesprong te maken is door middel van een tandemsprong (ook wel Tandem Skydive genoemd). Je springt dan aangehaakt aan een instructeur, je krijgt een korte instructie en je hoeft zelf eigenlijk niets te doen behalve genieten van deze onvergetelijke ervaring. Tijdens deze absoluut indrukwekkende ervaring kun je genieten van een schitterend panorama. Het hele eiland ligt letterlijk onder je.In hetzelfde gebouw als Paracentrum Texel is ook Tessel Air gevestigd. Tessel Air biedt rondvluchten, foto- en filmvluchten en introductie-vlieglessen.

In ons Belevenispakket is een rondvlucht boven Texel voor 2 personen opgenomen. Fantastisch om Texel te beleven vanuit de lucht. Als klap op de vuurpijl is er één Gouden Belevenispakket beschikbaar voor de meest bijzondere inzending. Deze persoon ontvangt bovenop het Belevenispakket ook nog een Tandem Skydive voor 2 personen. Voor de echte dare devils dus!

amphi tours

Een tocht met Amphi Tours is ongetwijfeld één van de meest bijzondere activiteiten op Texel. Stap aan boord van ons compleet verbouwde en comfortabele elektrische amfibievoertuig en ontdek nog niet eerder bezochte plekjes van ’t Wad. Amphi Tours vertrekt vanaf De Cocksdorp voor een interactieve, eco-vriendelijke en leerzame tocht. Een unieke combinatie van doen, beleven en relaxen. 

Amphi Tours combineert een milieuvriendelijke interactieve* vaartocht over de Waddenzee met een leerzame wadexcursie. Tijdens deze twee uur durende tocht ontdek je allerlei wetenswaardigheden over de omgeving, varen we langs grote groepen zeehonden en maak je kennis met Wadlopen. Onze LARC-XV kan zich zowel op het land als over het water voortbewegen. In dit indrukwekkende amfibievoertuig neemt schipper Albert-Jo Kortenhoeven je mee naar de mooiste plekjes van het Waddengebied. Opgegroeid op Texel kent hij de omgeving als geen ander en na een carrière van 20 jaar bij het Korps Mariniers heeft ook de zee geen geheimen meer voor hem. Stap aan boord en laat je verrassen. 

Een werkelijk unieke Texel ervaring voor 2 personen in ons Belevenispakket. Wind door je haren, omgeven door de natuur en zilte zee op je lippen.

hotel de lindeboom

Een rijke historie, een vleugje nostalgie en veel comfort. De Lindeboom is een driesterren Superior hotel in hartje Den Burg, waar gastvrijheid een lange traditie kent. Het pand uit 1891 combineert een authentieke sfeer met moderne faciliteiten. Ga er even tussenuit en laat het échte genieten beginnen.

Proef en ervaar Texel, al jaren de lijfspreuk van Hotel de Lindeboom. Daar waar het ons om gaat. U tijdens het verblijf te laten delen in alles wat wij dagelijks om ons heen mogen ervaren. De frisse zilte lucht, de smaakvolle producten, de ‘sappige’ verhalen en de mooie vergezichten. Proef de verrassende à la carte menu’s of ga op culinair avontuur met warme en koude ‘Gerechies’.
De geschiedenis van De Lindeboom reikt tot ver in De Middeleeuwen. Uit de kronieken blijkt dat op deze plaats het huis van de schout stond. In het huidige Drank- en Spijslokaal ‘t Schoutenhuys is de rijke historie van dit pand goed zichtbaar.

Met het Belevenispakket zul je met 2 personen overnachten in het comfortabele, gastvrije Hotel de Lindeboom, van waaruit je alle andere Texel belevenissen perfect zult kunnen bereiken.


schapenbedrijf de waddel

Schapenbedrijf De Waddel is gelegen in het oeroude Hoge-Berggebied op Texel. Wij werken hier met respect voor mens, dier en omgeving. Onze kudde bestaat uit 500 ooien. We melken een gedeelte van de schapen, maken kaas en houden ons bezig met stamboek Texelaarfokkerij. De Waddel en het omliggende landschap hebben een rijke geschiedenis. Op het bedrijf hebben door de eeuwen heen altijd schapen gelopen.

De oude fokkerij is gericht op Texelse schapen die robuust zijn en uitstekend bestand zijn tegen de soms ruige weersomstandigheden op het eiland. Nadat de eerste lammeren zijn gespeend wordt er vanaf mei weer gemolken en kaas gemaakt. Alle lammeren worden tussen februari en april geboren. Ze lopen met hun moeders tussen de tuinwallen op en rondom de Hoge Berg, een oeroud schapengebied.
De weides staan vol met verschillende grassen en kruiden. Die houden de dieren gezond.

In het Proefpakket bevindt zich een mooi stukje lamsworst dat heerlijk combineert met Texels Bock. Als winnaar van het Belevenispakket mag je met 2 personen mee met Jan-Willem op de quad een tour maken door het prachtige landschap. Terwijl je de lammetjes voert, krijg je mooie verhalen te horen over al het leven op De Waddel. Een bijzonder kijkje in de keuken van een echt authentiek Texels boerenbedrijf. 


chocolaterie smidt

In ons bedrijf aan de Waalderstraat maken wij dagelijks verse handgemaakte bonbons. Dit gebeurt met de beste chocolades en op basis van schapenmelk. Schapenmelk smaakt net als koeienmelk, maar is net even romiger met een natuurlijke vanilletoets. Dit is wat onze bonbons 'echt' Texels maakt. Onze vullingen worden veelal bereid met verse kruiden, dranken, vruchten en natuurlijk Texels bier. Bier heeft een breed scala aan smaken en juist door de bitterheid is bier goed te combineren met chocolade. Onze bonbons zijn vrij van conserveringsmiddelen en bevatten uitsluitend natuurlijke geur-, kleur-, en/of smaakstoffen. Chocolaterie Smidt vind je aan de Waalderstraat 25, recht tegenover de plek waar de overgrootvader van Martin al in 1906 een bedrijf had gevestigd.
 
De speciale bierbonbons zijn te vinden in het Proefpakket.


texelse bierbrouwerij

De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Onder de onmetelijk hoge Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied 'De Hoge Berg' staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder bier zijn oorsprong vindt. Het bier van Texels is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen. Door het unieke klimaat: meer zonuren en minder regen laten gerst en tarwe groeien met uitgesproken dikke korrels. Dat maakt al onze speciaalbieren tot een puur product van Texel.

Kom zien, ruiken en proeven en ontdek wat de speciaalbieren van Texels bijzonder maakt bij een rondleiding door de brouwerij. Ontdek hoe de Texels bieren worden gebrouwen. De rondleiding begint met een film over alle stappen die bij bier brouwen komen kijken. Daarna staat een bezoek aan het brouwhuis met de koperen ketels op het programma, aan de vergistingsruimte, de lagerruimte en de bottelarij. Een proefplankje met vier Texelse bieren in het proeflokaal sluit de rondleiding af.
In het Belevenispakket mag uiteraard de rondleiding in de Texelse Bierbrouwerij voor 2 personen niet ontbreken.

texels bock

Texels Bock heeft al vele prijzen gewonnen. Het is een vriendelijk bier met een vleugje karamel door de geroosterde mout. Dit bijzondere bockbier glanst robijnrood, net als de bomen op Texel in de herfst, 7% alcohol. ‘n Heemelse herrefst beleving.

hoe beleef jij de eerste slok texels bock?

Doe mee en win
typische Texelse prijzen!

Bekijk DE ACTIE